فروش بالای نمایش فوتبال در سینماها نشان داد مردم حاضرند به سینما بیایند و از جیب خود هزینه هم بکنند حتی زیاد اما به شرط آنکه چیزی برای دیدن وجود داشته باشد که حاضر باشند برای آن به سینما بروند و هزینه کنند. چیزی مانند فوتبال که عرق ملی و جذابیت دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، طبق پیگیریهای ما علت اصلی عدم اکران بازیهای جامجهانی در سینماها بهخاطر احتمال برخی ناآرامیها بوده است. از این رو مسئولین از سینماداران خواسته بودند که در صورتی فیلمها در سینماها اکران میشود که آنان امنیت مردم و سینما را تضمین کنند. طبیعی است که سینمادار وظیفه کلی امنیت جانی مردم را از حیث حوادث غیرمترقبه مانند آتش سوزی و برق گرفتگی دارد و برای این منظور لوازم و مقدمات را باید فراهم کرده باشد، اما نمیتواند نسبت به اغتشاش و ناآرامی در سینما ورود کند و به عنوان مثال میان دو طرف موافق و مخالف موضوعی میانجیگری کند. از این رو اکران بازیهای فوتبال در سینماها ملغی شد.
اما شب گذشته نشان داد که میتوان بازیها را بدون درگیری و یا اتفاقات ناشی از آن تماشا کرد. البته حالا که متأسفانه ایران بازی دیگری در جام جهانی ندارد و باید به خانه خود بازگردد، دیگر نباید نگران ناآرامی و مسائلی از این قبیل در سینماها بود. بلکه میتوان با اکران بازیهای مهم جام جهانی، به رونق سینما کمک کرد. فروش 600 میلیونی دیشب که البته به خاطر بازی حساس تیم خودمان بود، نشان داد که تماشای بازیهای فوتبال میتواند کمک مهمی به سینماهای کشور کند.
سینماها در تابستان فروش خوبی داشتند و با اکران «پسر دلفینی» شاهد افزایش فروش و رونق بهتر آن بودیم. اما اتفاقات اخیر باعث شد که سینماها از نظر گیشه ضربه بسیار بدی بخورند. البته قبلتر از این اتفاقات، شناور کردن بلیت سینماها راهکاری بود برای بهتر شدن وضعیت سینماها و فروش بیشتر، کاری که تا حدودی توانست سینماها را از نظر فروش بهتر کند اما باز هم نجاتبخش سینماها نبود.
بعد از این، اوضاع فعلی سینماها با تیزر به نظر میرسید که بهتر شود. طبق توافقی که میان مدیران سینمایی و تلویزیونی صورت گرفته بود، قرار شد که برای 5 فیلم در حال پخش تیزرهای رایگان پخش شود تا اینگونه به فروش فیلمها کمک شود. موضوع تیزرهای تلویزیونی یکی از انتقادات رایج تهیهکنندگان سینما به تلویزیون بود که در رسانهها عموماً منتشر میشد. آنان معتقد بودند که بدون پخش تیزر نمیتوان به فروش بالا چشم داشت. اما حالا با نگاهی به وضعیت بد فروش میفهمیم که حتی تیزرهای تلویزیونی هم نتوانستند سینما را نجات بدهند.
اما اکران بازیهای فوتبال در سینما که قبلاً نیز نتایج بسیار خوبی را داشته است، شب قبل نشان داد یکی از راهکارهای افزایش اقبال عموم جامعه است. بازیهای فوتبال پای سینماروها را به سینما باز میکند و باعث میشود فاصله میان مردم و سینما کم شود. جدای از آنکه نمایش بازیهای فوتبال برای سالنهای سینما سوددهی بسیار مناسبی دارد و باعث میشود که بخش بسیار مهم و حیاتی صنعت سینما جان بگیرد، فیلمها نیز مورد حمایت قرار میگیرند و فروش آنها بار دیگر بالا میرود.
اما یادمان باشد که اگر فوتبال در سینماها فروش کرد بهخاطر آن است که مردم به فوتبال کشورشان عرق ملی دارند و آن را دوست دارند. مردم حاضرند به سینما بیایند و از جیب خود هزینه هم بکنند حتی زیاد اما به شرط آنکه چیزی برای دیدن وجود داشته باشد که حاضر باشند برای آن به سینما بروند و هزینه کنند. چیزی مانند فوتبال که عرق ملی دارد نه فیلمی که بیشتر روی بخش تلخ و منفی زندگی فردی و اجتماعی تکیه دارد. تا زمانی که فیلمها نتوانند خونی در جان و رگ مردم بجوشانند، نمیتوان شاهد فروش بالای سینماها بود.
پس حالا که فیلمها به تنهایی برای فروش قدرت لازم را ندارند، رویدادهای دیگری مانند فوتبال میتواند چراغ ضعیف سینما را روشن نگه دارد. شاید اینگونه سینمای ایران بیشتر به خود بیاید و به فیلمهایی با نگاه ملی و توجه بیشتری کند. باید دید که بازیهای دیگر و مهم فوتبال میتواند در سینماها اکران شود؟
انتهای پیام/